Provedba projekta CTRouter u okviru Interreg HU-HR 2014-2020, B Light programa započela je 01. lipnja 2019. godine. Organizirana je kroz ukupno 5 razdoblja od kojih prva četiri traju 4 mjeseca, a posljednje 2 mjeseca. Danas su iza nas već 2 razdoblja! Sretni smo što realizacija projekta ide vrlo dobro i na vrijeme kako je i planirano.

U prvom razdoblju naš najveći izazov bio je napraviti plan svih aktivnosti, resursa, upravljanja projektima i ostalih organizacijskih zadataka. Također, morali smo upoznati naše mađarske partnere sa svim zadacima s kojima će se suočiti tijekom provedbe projekta. Iz tog razloga smo imali puno sastanaka, rasprava i počeli smo s tehničkim specifikacijama.

U drugom razdoblju koje je započelo 01. listopada 2019. glavni fokus je već bio na kontinuiranom razvoju, specifikaciji i integraciji. Mađarski tim se najviše fokusirao na dizajn, korisničko sučelje i iskustvo (UI/UX), front-end razvoj i implementaciju API-ja, dok je hrvatski tim bio zauzet back-end razvojem, kreiranjem API-ja i komunikacijskih protokola – telekomunikacijski (ISDN, SIP , IAX2), HTTPS, WSS, … između različitih uređaja na mreži kao što su poslužitelji, telekomunikacijska oprema, preglednici, aplikacije itd.